Communicatie compleet : studieboek voor het hbo met theorie, praktijkvoorbeelden en opdrachten : voor hulp- en dienstverleners - Buijtenhuijs, Marjan, ....-; Onrust, Irma, ....-; Elling, Rien, ....-; Frijlink, Herman, ....-; van Hogen, Ron, ....- (Groningen : Noordhoff, 2014)
Communicatie Compleet voor hulp- en dienstverleners is een nieuw communicatiehandboek. Dit verfrissende boek biedt de student theorie en oefenmateriaal over alle vormen van mondelinge en schriftelijke communicatie in de hulp- en dienstverlening. Van gesprekken tot rapportage, van het omgaan met weerstand tot reflectie op eigen ontwikkeling. Een waardevolle aanwinst voor de aankomende professional! De student krijgt direct toepasbare adviezen voor de gespreksvoering met cliënten: intakegesprekken, activerende en motiverende gesprekken, oplossingsgerichte gesprekken en gesprekken gericht op ‘empowerment'. Met aandacht voor culturele verschillen en de omgang met weerstand en agressie. Aan de orde komen ook gesprekken binnen het team en met externe betrokkenen, een hulpverleningsplan maken en evalueren, en de voor- en nadelen van het gebruik van nieuwe media in de hulp- en dienstverlening. Communicatie Compleet voor hulp- en dienstverleners is gericht op studenten van de opleidingen Sociaal pedagogische hulpverlening en Maatschappelijk werk en dienstverlening.
Keywords: Communcatie