Storypower : verhalen die je organisatie veranderen: praktijkboek voor communicatie en verandermanagement - Scheringa, Annet, ....- (Amsterdam : Adformatie Groep, 2013)
Mensen worstelen wat af in organisatieverandering: - leiders en verandermanagers die geen inzicht hebben in wat medewerkers echt vinden en - vooral - voelen; - medewerkers die geen idee hebben welke richting het uit gaat en of het deze keer echt menens is; - communicatieprofessionals die mogelijkheden zien om beiden te verbinden, maar zelf onvoldoende in beeld zijn. Het gevolg: eenzaamheid aan de top en weerstand op de werkvloer die heel goed te voorkomen zijn. Storypower - Verhalen die je organisatie veranderen laat precies zien hoe. Het geeft (verander)managers en communicatieprofessionals een instrument in handen om samen stevig te sturen op communicatie als kritische succesfactor. Zodat onnodige, vertragende weerstand wordt voorkomen en een verandering geen energie vreet, maar energie geeft. Sneller en duurzamer verandersucces dankzij de verbindende kracht van verhalen (storytelling), daar draait het om in dit boek. In Storypower deelt auteur Annet Scheringa haar rijke ervaring als expert organizational storytelling, procesbegeleider, trainer en speechschrijver. Met als resultaat: een boek vol verhalen en praktijkcases met een mooie theoretische basis, voor verandermanagers, communicatieprofessionals en wie dat worden wil.
Keywords: Communicatie -- Organisaties; Communicatie -- Vertellen; Storytelling