Turks fruit - Wolkers, Jan, 1925-2007 (Groningen : Noordhoff, 2015)
Turks fruit wordt wel als dé Nederlandse liefdesroman aller tijden beschouwd: het vertelt het hartverscheurende verhaal van een gepassioneerde maar door de buitenwereld gedwarsboomde liefde. Door de rauwe en realistisch beschreven seksscènes zorgde het boek bij zijn verschijning in 1969 voor een schok in Nederland. Dat gold ook voor de uiterst succesvolle verfilming door Paul Verhoeven in 1972, met in de hoofdrollen Rutger Hauer en Monique van der Ven.
Leeftijd: 16+
Keywords: Erotiek