Het Long Term Player Development-model : fysiek ontwikkelingsmodel voor voetballers tussen 6 en 21 jaar in overeenstemming met de biologische leeftijd, gekoppeld aan de juiste 'lifestyle' : meer voetbal-atleten opleiden - Desender, Joost, ....- (Brugge : JDS C)
Deel 1 : theorie LTPD-model / Deel 2 : speelfase : van spelen met de bal naar leren voetbal spelen / Deel 3 : coördinatiefase : gouden leeftijd voor bal- en lichaamsbeheersing / Deel 4 : puberteitsfase : aspecifiek trainen om specifiek beter te worden / Deel 5 : wedstrijd- en winfase : winnaars opleiden / Deel 6 : postformatiefase : het doorontwikkelen van het individu binnen het collectieve
Bestaat uit 6 delen
Keywords: Voetbaltraining