Zootje was hier - Van de Vendel, Edward, 1964-; Cneut, Carll, 1969- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2007)
Een gevoelig verhaal over vriendschap, pesten, asielzoekers en nog zoveel meer. Hallo, ik ben Tepper, die jongen met het luie oog. Ze pesten me op school. Met mijn oog en met mijn naam. Jij bent nieuw en ik hoop dat jij wel met me zult spelen. Wil je weten wat ik deze zomer heb meegemaakt? Op een dag stonden er twee zwarte jongetjes in mijn geheime hut onder de spoorweg: Kiko en Flam. Ze kwamen uit een ver land, samen met hun mama, en ze wilden hier blijven. Maar dat mocht niet en dus verstopten ze zich. We speelden altijd samen en werden dikke vrienden. En soms, heel soms, deed ook Zootje met ons mee. Zootje was een... spookje.
Voor de eerste lezertjes, tweede leerjaar
Leeftijd: 7+
Keywords: Vriendschap