Speak up : leerwerkboek. (Brugge : Die Keure, 2015)
In het bso worden leerlingen uit erg uiteenlopende richtingen met Engels geconfronteerd. Speak Up gaat uit van de basis, maar legt de nadruk op de communicatieve vaardigheden. De receptieve vaardigheden zijn uiteraard de belangrijkste, maar toch trainen we de leerlingen ook in een aantal eenvoudige productieve vaardigheden, in realistische situaties. Zo leren de leerlingen de klok lezen in het Engels, maar ook zichzelf kort introduceren. Ze leren de datum lezen en schrijven, maar vullen ook een job application in. De troeven: een duidelijk afgelijnde storyline introduceert vakspecifieke woordenschat voor deze richtingen: administration, warehouse, shop / retail, accountacy, factory. Duidelijke structuur, aantrekkelijke lay-out. Aandacht voor functional language. Grammatica is ondersteunend en wordt aangereikt in duidelijke theorie-kaders en in de praktijk gebracht in heel wat oefeningen. Achteraan het boek worden alle kaders nog eens weergegeven. Dialoogjes worden uitgeschreven, maar kunnen ook beluisterd worden in de klas. veel fragmentjes die met het onderwerp te maken hebben. Leerlingen kijken graag naar filmpjes en je activeert zo direct hun voorkennis. Aandacht voor leren leren in de rubriek KNOW IT. Veel ruimte voor differentiatie: uitbreidingsoefeningen voor zwakkere én voor sterkere leerlingen. Op het einde van het boek komt een project, waarin de leerlingen alles wat ze geleerd hebben nog eens in de praktijk kunnen omzetten.
Engels voor het BSO
Doelgroep: BSO
Keywords: Engels -- Secundair onderwijs