Dark tourism : de dood achterna - Werdler, Karel, ....- (Nieuwegein : NRIT Media, 2015)
Dark Tourism, de dood achterna gaat over reizen naar plaat- sen die in de ruimste zin des woords met de dood in verband kunnen worden gebracht. Tijdens zijn werk in het toerisme werd de auteur, vaak tot zijn eigen verbazing, geconfronteerd met situaties waarin de dood of de omgang daar- mee tot de lokale bezienswaardigheden werd gerekend. Van de graven van internationale beroemdheden in Parijs, de vernietigingskampen van de Tweede Wereldoorlog, de tentoonstelling Bodies in de Beurs van Berlage tot de Kil- ling Fields in Cambodja. Duistere bezienswaardigheden zijn overal en fascineren veel mensen. Dit boek is geen reisgids en ook geen wetenschappelijke verhandeling, maar het wil inspiratie geven om deze bijzondere plekken te bezoeken, of om daar onderzoek naar te doen. De dood is geen attractie, maar wel universeel en vaak vreemd of beangstigend, en zoals zal blijken maar al te vaak het object van onze toeristische fascinatie.
Keywords: Toerisme