Praktische grammatica Engels : leer- en oefenboek - House, Christine, ....-; Stevens, John, ....- (Amsterdam : Intertaal, 2015)
Praktische grammatica Engels is een leer- en oefenboek, waarin de basisgrammatica van het Engels op een overzichtelijke manier wordt aangeboden en uitgelegd. Het boek kan zowel in de les als thuis gebruikt worden, als men bepaalde grammaticaonderdelen extra wil bestuderen en oefenen, als aanvullling op de gebruikte leergang. Praktische grammatica Engels bestaat uit 48 lessen waarin de belangrijkste onderwerpen die horen bij een basiskennis Engels behandeld worden. Elk hoofdstuk bestaat uit 2 pagina's. De linkerpagina opent met een realistische dialoog die de cursist bewust maakt van het gebruik van een bepaalde grammaticale structuur. Daarna volgt de uitleg van het grammaticale onderwerp. Deze uitleg is gesteld in helder en bondig Nederlands. De uitleg bevat veel voorbeeldzinnen, waarbij ook een Nederlandse vertaling wordt gegeven. Op de rechterpagina staan de oefeningen bij het onderwerp. Deze oefeningen hebben een oplopende moeilijkheidsgraad. De oplossingen van de oefeningen staan achter in het boek. Achterin staan ook 12 toetsen, waarin telkens een ander grammaticaal onderwerp getoetst wordt.
Basisgrammatica voor beginners en halfgevorderden (niveau A1-B1 van het Europees Referentiekader)