Lara - Van Loon, Inez, ....- (Wommelgem : Van In, 2015)
Rusland, 1932. Lara, een meisje vol dromen, woont bij haar oom Ivan en tante Irina. Hoewel ze goed kan leren, moet ze van school af om geld te gaan verdienen. Haar tante werkt in het Alexander Paleis waar vroeger de laatste tsarenfamilie woonde. Op een dag gaat Lara met haar mee om te helpen. Een nieuwe wereld gaat open. Op haar ontdekkingstocht door het prachtige Paleis komt ze terecht in de slaapkamers van de vier grootvorstinnen, de dochters van de tsaar. Daar vindt ze de dagboeken van Olga, de oudste dochter. Maar wat is toch dat gegiechel dat ze steeds hoort?
Leeftijd: 12+