Elfenblauw : het juweel van Silnaris - Vandevelde, Johan, ....- (Wommelgem : Van In, 2015)
Sander woont bij zijn oom Brendan in een oude treinwagon. Zijn ouders heeft hij nooit gekend en het enige wat hij van hen heeft geërfd, is een gouden amulet met vreemde symbolen erop. Als hij een vreemd wezentje ontmoet dat een band lijkt te hebben met de amulet, beginnen de puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Diep in de ruïnes van een oude fabriek vindt Sander een poort naar Cyndrië, een mythisch land waar de machtige tovenaar Farlog regeert, met zijn leger witte monniken en de gevreesde Zieleneter aan zijn zijde. Sander gaat er op zoek naar de geheimen uit zijn verleden. Nominatie KJV 2008
Leeftijd: 12+
Keywords: Fantasie