Vermoord het verleden - Boets, Jonas, 1981- (Wommelgem : Van In, 2015)
Yago De Moor is twaalf wanneer zijn vader voor zijn ogen vermoord wordt door inbrekers. Hij wordt bij een pleeggezin geplaatst, waar hij doodongelukkig is. Als hij vier jaar later op zoek is naar geld om weg te lopen, ontdekt hij in een oud stuk speelgoed een boodschap die zijn vader voor hem heeft achtergelaten. Hij gaat op zoek en doet een gruwelijke ontdekking: zijn vader is niet zomaar vermoord, hij was zelf een huurmoordenaar. En de moordenaar loopt nog steeds rond. Yago wil alleen nog maar wraak.
Leeftijd: 14+