De gouden druppel - Tournier, Michel, 1924-2016 (Wommelgem : Van In, 2015)
Idris, een jonge Berber, verlaat zijn vertrouwde oase in de woestijn en trekt naar Frankrijk om in het bezit te komen van de foto die een blonde toeriste van hem heeft gemaakt. Volgens de overlevering verhuist er immers een stukje ziel van een geportretteerde naar de afbeelding en Idris wil de eenheid van zijn persoonlijkheid herstellen. In Parijs, een wereld vol vreemde beelden, verliest hij zijn talisman - de Gouden Druppel - en volgen duizelingwekkende avonturen.
Leeftijd: 16+