Mijn kleine oorlog - Boon, Louis Paul, 1912-1979 (Wommelgem : Van In, 2015)
In 1947 verscheen de eerste druk van Mijn kleine oorlog, een verzameling van dertig columns. Die kroniekjes, geschreven in het spontane en directe taalgebruik van een gedesillusioneerde idealist, geven een actueel beeld van een ontredderde, maar nog niet van alle hoop beroofde naoorlogse werkelijkheid. Boon is de vertolker van de kleine man, die eigenlijk een boek wil schrijven tegen de Grote Oorlog. Hij is toeschouwer en lotgenoot tegelijk. Hij vertolkt de provocerende schreeuw van angst, woede en pijn: 'Schop de mensen tot ze een geweten krijgen'. Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre 1966
Met een inleidend woord van Willem Elsschot
Leeftijd: 16+