Inleiding in de iconografie : enige theoretische en praktische kennis - van Straten, Roelof, ....- (Bussum : Coutinho, 2007)
Korte handleiding tot de bestudering van voorstellingen. Beschreven wordt hoe men zich telkens dient af te vragen: 1) wat is weergegeven? 2) met welke diepere bedoeling? 3) hoe is die weergave cultureel te verklaren? Vervolgens een uitleg van enige centrale, lastige begrippen en een overzicht van typen literaire onderwerpen en hun bronnen. Voor wie zelf onderzoek moet doen volgt ten slotte een kritisch overzicht van de literatuur. De auteur is zeer vertrouwd met zijn onderwerp. Het boekje is een heldere inleiding op een moeilijk terrein. Het is bedoeld voor een breed publiek van ontwikkelde leken en beginnende vakgenoten. Met afbeeldingen in zwart-wit. Geheel herzien druk; het aantal literatuurverwijzingen is sterk uitgebreid en verwijzingen naar intersites zijn toegevoegd. © NBD Biblion