Dienend leidinggeven : zacht voor mensen, hard voor resultaten : werkboek - Broeckaert, Roeland, ....- (Leuven : Lannoo Campus, 2015)
'Dienend leiderschap' steunt volgens de auteur op twee pijlers: verwachtingen duidelijk formuleren én ondersteuning bieden. Het eerste deel van dit boek omvat de basis; met aandacht voor drie rollen: de manager, de leider en de coach. Deel twee bevat de verdieping en gaat in op de vier stijlen van de manager, op de vijf kenmerken van een dienend leider en als laatste is er veel aandacht voor de zes vaardigheden van een coach. De bladspiegel is overzichtelijk en de teksten krijgen ondersteuning van verhelderende schema's. Met veel opdrachten, checklists, aanbevelingen en praktische voorbeelden. De soms Vlaamse zinsopbouw is niet storend, maar de voorbeelden zullen voor de Nederlandse markt niet altijd herkenbaar zijn. Toch biedt dit boek voldoende informatie voor startende leidinggevenden. © NBD Biblion - Karin van Wylick
Keywords: Leidinggeven