Uitgeslapen wakker worden : gids voor een betere nachtrust - Ariens, Bruno, ....- (Antwerpen : Standaard, 2010)
Dit boek over slaapproblemen van een Vlaams huisarts biedt hulp in de vorm van duidelijke achtergrondinformatie, een helder stappenplan, concrete adviezen en relaxatieoefeningen. Na een korte inleiding wordt ingegaan op de begrippen 'slapeloosheid', 'slaperigheid' en 'slaapschuld'. Daarna bespreekt Ariens de oorzaken van slapeloosheid, de structuur van een goede en regelmatige slaap, en de daadwerkelijke aanpak van een slaapprobleem zonder duidelijke oorzaak. De auteur kiest daarbij voor een gestructureerde aanpak met slaapadviezen, relaxatie, cognitieve gedragstherapie of verwijzing naar een slaap-waakcentrum. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan kinderen met slaapproblemen en aan de partner van de slapeloze. Dat alles wordt aangevuld met gedichten, tabellen, oefeningen, suggesties en schalen om verwante klachten te meten. Het boek sluit af met verwijzingen naar zelfhulpboeken, websites en adressen van slaap-waakcentra. Ten slotte bevat deze toegankelijke gids ook een cd met ontspanningsoefeningen. Overzichtelijke tweekleurendruk met een kleine, schreefloze letter. © NBD Biblion
Bevat een cd met slaapoefeningen
Keywords: Slaapproblemen