Vissen smelten niet - Aerts, Jef, 1972- (Wommelgem : Van In, 2015)
In de koudste nacht van het jaar sluipt Matti het huis uit met zijn lievelingsvis Sirius, die hij wil redden van een vissengevecht. Hij heeft twee uur de tijd. Maar is hij wel alleen op het ijs? - Zilveren griffel 2014
Oorspr. uitgegeven door uitgeverij Querido in 2013
Doelgroep: Lagor onderwijs, derde graad