De ruiter in het woud - Petermeijer, Hans, ....-; Boter, Iris, ....- (Wommelgem : Van In, 2015)
Maarten vindt een gewonde ruiter in het woud. In zijn tas zit een belangrijke brief voor hertog Adelbert. Dan wordt de ruiter ontvoerd. Wie moet de brief nu wegbrengen?
Oorspr. uitgegeven door Uitgeverij Delubas in 2008 ; met tekeningen/illustraties van Iris Boter
Doelgroep: Lager onderwijs, 3de leerjaar ; Leesniveau AVI 5 - 7 ; samenleesboek