Spectaculaire spinnen : een fascinerend kijk- en leesboek voor wie meer wil weten over spinnen - van Eerbeek, Ton, ....- (De Ballon : Malle, 2005)
Dit boek over spinnen is meer een kijkboek dan een leesboek. De helft van elke pagina wordt in beslag genomen door een grote kleurenfoto van een van de vele spinnensoorten als de kruisspin, de zwarte weduwe en de vogelspin. Daaronder de verklarende tekst in grote letters, zodat de schrijver alleen globale informatie kan geven. Verder in cursief (ook grote letter) een vraag met direct het antwoord of weetje zoals "Hoeveel soorten spinnen zijn er? of "Wist je dat spinnen wel 4-12 keer vervellen?". Het taalgebruik is eenvoudig; kinderen vanaf ca. 8 jaar kunnen deze zelf lezen. Van elk soort wordt iets speciaals verteld, weetjes die kinderen van deze leeftijdsgroep zeker zullen interesseren. Maar het boek moet het toch vooral van de foto's hebben. Daardoor ook geschikt om uit te vertellen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar. Met register. © NBD Biblion - R. Balvers
Doelgroep: jeugd ; 6+
Keywords: Insecten-Spinnen-Slakken