De communicatieprofessional : een inleiding tot theorie en prakijk van het beroepenveld - Coebergh, Piet Hein, ....- (Groningen : Noordhoff, 2015)
Dit boek beschrijft wat communicatie betekent voor organisatiedilemma's en welke rol een bachelor of master Communicatie daarin kan vervullen. Geschreven voor studenten van opleidingen in het hoger onderwijs op het gebied van communicatie of economie. Waarom kiezen voor De communicatieprofessional? koppeling met bedrijfskunde; wetenschappelijke onderbouwing; aansluiting op het gehele beroepenveld. Deze eerste editie van De communicatieprofessional beschrijft het communicatievak vanuit drie perspectieven. Het boek laat zien hoe communicatie organisaties en leidinggevenden sterker maakt. Vervolgens komt het beroepenveld voor communicatieprofessionals aan bod aan de hand van beschrijvingen van tien verschillende beroepen van communicatieprofessionals. Tot slot is uitgewerkt hoe communicatieprofessionals betrokkenheid creëren door de dialoog met consumenten, burgers en medewerkers. Alle gepresenteerde informatie is wetenschappelijk onderbouwd. De communicatieprofessional richt zich op studenten van universitaire en hbo-opleidingen die worden opgeleid tot communicatieprofessional. Te denken valt aan opleidingen als Communicatie, Communicatie en Multimedia Design, Media en Entertainment Management en Media, Informatie en Communicatie. De bedrijfskundige benadering waarvoor de auteur heeft gekozen, maakt het boek echter ook geschikt voor studenten die een economische opleiding in het hoger onderwijs volgen.
Keywords: Communicatie