Basisboek enquêteren : handleiding voor het maken van een vragenlijst en het voorbereiden en afnemen van enquêtes - Baarda, Ben (Dirk Benjamin), 1947-; de Goede, Martijn, ....-; Kalmijn, Matthijs, 1962- (Groningen : Noordhoff, 2015)
Basisboek enquêteren is een handleiding voor het maken van een vragenlijst en het voorbereiden en afnemen van enquêtes. Het boek is geschreven voor hbo- en universitaire studenten, en voor (aankomende) professionals die voor hun werk een enquête moeten samenstellen. Basisboek enquêteren leert studenten in het hoger onderwijs een enquête voor te bereiden, te maken en af te nemen. hiervoor is geen voorkennis vereist. De onderwerpen die aan bod komen zijn: - Wanneer gebruik ik een enquête? - Wanneer gebruik ik een face-to-face, telefonische, schriftelijke of online-enquête? - Hoe vertaal ik een abstract begrip als motivatiein meetbare termen?- Hoe maak ik enquêtevragen? - Hoe maak ik antwoordmogelijkheden? - Hoe maak ik de enquête? - Wat moet ik allemaal regelen voor een vragenlijstonderzoek?
Keywords: Enquêteren