Het social media modellenboek - Van Der Kooi, Bart, ....- (Amsterdam : Pearson, 2014)
28 modellen voor inspiratie, toepassing en verdieping. Social media is geen hype meer, maar onderdeel van de maatschappij. Het Social Media Modellenboek brengt alle facetten van deze dynamische media in kaart. Het geeft een helder overzicht van de belangrijkste modellen en tools voor hoe social media ingebed kan worden binnen organisaties. Dit praktische naslagwerk bevat modellen die fases benoemen in de ontwikkeling van organisaties, modellen die een leidraad vormen bij het implementeren van een strategie en modellen die de focus bepalen van organisaties richting social media gebruikers. Maar ook modellen die de verschillende groepen gebruikers op de sociale kanalen categoriseren, die het complete social media landschap in kaart brengen en die helpen de return-on-investment van social media vast te stellen. Met concrete aanbevelingen en verrijkt met expertmeningen van Bart van der Kooi, die werkzaam is als social media consultant bij strategisch online marketingbureau ClickQ. Hij houdt zich bezig met het inspelen op vraagstukken die bij klanten leven, bedenkt creatieve concepten en adviseert over social media op strategisch, tactisch en operationeel vlak.
Keywords: Sociale media