Wij maken het nieuws : de kritische pen van Veto: 40 jaar Leuvens studentenblad - Mampaey, Jelle, ....-; Cliquet, Thomas, ....-; De Clerck, Ernest, ....- (Leuven : LannooCampus, 2014)
In oktober 1974 werd het studentenblad Veto opgericht. Meteen ontpopte het zich tot een linkse en strijdvaardige publicatie, met medewerkers die wekelijks de straat optrokken om mee te gaan betogen. Vandaag komen studenten misschien niet meer zo snel de straat op, maar de kritische pen van Veto blijft vlijmscherp. Dit boek wil niet alleen de geschiedenis van veertig jaar Veto beschrijven, maar ook een verfrissende blik werpen op het studentenleven in Leuven en ver daarbuiten. Daarbij vertrekken de auteurs zowel vanuit artikels die in Veto gestaan hebben als vanuit de getuigenissen van wie erbij was, zoals o.a. ererector Marc Vervenne, en journalisten Walter Pauli en Stef Wauters
Keywords: Journalistiek -- Studenten; Geschiedenis -- Journalistiek; België -- Studentenleven