You'll never walk alone : Sport is music - Vlaeminck, Stijn, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2015)
De jonge Belgische sportverslaggever en radiopresentator Stijn Vlaeminck is op vele vlakken actief. Recent stond zijn radioprogramma in het teken van de link tussen sport en muziek. Daarvoor ging Vlaeminck op zoek naar de leukste anekdotes op dat gebied. Over muzikanten die sporten of die fanatiek supporter zijn van een sportclub. Over sporters die trainen op muziek, of die een instrument bespelen. Over bekende supporterssongs. En over hoe legenden uit beide takken elkaar hebben geïnspireerd. Het kon niet uitblijven: naast het radioprogramma is hierover nu ook een boek uitgebracht. Daar kun je eindeloos in grasduinen in de gemeenschappelijke geschiedenis van topsport en populaire muziek, in woord én beeld. Geen doorlopend verhaal, maar een amusante verzameling feiten en feitjes. Uitvoering: hardcover, zwart-wit met steunkleur groen, eigentijdse lay-out/typografie, artistiek geïllustreerd met grofkorrelige zwartwitfoto's. Hoewel de auteur in ons land vrijwel onbekend is, mag ook hier voor dit prettig leesbare boek toch een flinke lezerskring worden verwacht. © NBD Biblion - Herman Ahaus
Radiojournalist Stijn Vlaeminck gaat op zoek naar de allerbeste verhalen, de meest opzienbarende feiten en de tofste lijstjes. Over muzikanten die sporten of die fanatiek supporteren voor een voetbalclub (Kate Perry is fan van West Ham!). Over sporters die trainen op muziek, of die een instrument bespelen (John McEnroe op gitaar!). Over bekende supporterssongs. En over hoe legenden uit beide takken elkaar hebben geïnspireerd (The Beatles en Muhammad Ali!). In dit boek kan je eindeloos grasduinen doorheen de gemeenschappelijke geschiedenis van topsport en populaire muziek, in woord én beeld.
Keywords: Sport en muziek