Het tweede machinetijdperk : hoe de digitale revolutie ons leven zal veranderen - Brynjolfsson, Erik, ....-; McAfee, Andrew, 1967- (Tielt : Lannoo Campus, 2014)
In dit internationaal gelauwerde boek beschrijven de auteurs, beiden IT-wetenschappers aan het MIT, uitermate diepgaand de opkomst en het gebruik van informatietechnologie. Zij schetsen de positieve en negatieve gevolgen van het gebruik daarvan. De auteurs zien in deze technologie hetzelfde effect als de meest ingrijpende verandering in het menselijk bestaan, de uitvinding van de stoommachine die de Industriële Revolutie teweegbracht. Waar deze laatste vooral het fysieke vermogen van de mens vergrootte (handwerk werd machinewerk), zijn de auteurs er van overtuigd dat de ICT het mentale vermogen van de mens vergroot (denkwerk wordt machinewerk). Deze paperback, met notenapparaat en gedetailleerd register, in niet gemakkelijk toegankelijke taal geschreven, is als studieboek alleen geschikt voor hoogopgeleide lezers. © NBD Biblion - Mr. J.J. Groen
Beschrijving van het leven van mensen in het digitale tijdperken en strategiee͏̈n voor het succesvol combineren van digitale technieken met menselijk vernuft.
Keywords: Innovatie; Toekomstvisies