Het raadsel van linkshandigheid : hoe handvoorkeur de wereld kleurt - Smits, Rik, ....- (Amsterdam : Nieuw Amsterdam, 2012)
'Als taalkundig wetenschapsjournalist beschrijft de auteur de aparte positie die linkshandigen innemen in een dominant rechtshandige wereld. Er heersen vele vooroordelen waarmee linkshandigen te kampen hebben. De auteur beschrijft in 38 hoofdstukken zeer gevarieerde onderwerpen die direct of indirect te maken hebben met opvattingen over linkshandigheid en linkshandige mensen. Hij concludeert echter dat ze ondanks of juist door de vele verkeerde voorbeelden, verkeerde instructies en niet optimale gereedschappen een bovengemiddelde onafhankelijkheid hebben die zelfs kan leiden naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Met een flink aantal afbeeldingen in zwart-wit. Een uitvoerige bibliografie en register completeren dit goed leesbare en voor velen interessante maar lijvige boek. Het boek is een ingrijpend herziene en uitgebreide editie van 'De linkshandige picador' uit 1993.' © NBD Biblion - Drs. L. Leclercq