Multimove voor kinderen : een gevarieerd bewegingsaanbod voor jonge kinderen - De Bock, Sofie, ....- (Vlaamse overheid, departement CJSM, 2015)
Vlaams minister van Sport, Philippe Muyters, lanceerde in 2011 in samenwerking met de Vlaamse Sportfederatie, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid, de Vlaamse Trainersschool en de universiteiten het project "Multimove voor kinderen", een project voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De experimentele fase loopt weldra af en het project wordt verankerd binnen het Vlaamse sportbeleid. Tijdens de pilootfase liep Multimove in 104 pilootprojecten waarvan 75 sportclubs en 29 gemeenten waarmee bijna 5000 Vlaamse kinderen in beweging werden gezet en waarbij succesbeleving en plezier centraal stonden. Deze pilootgroepen stapten in de experimentele fase van Multimove in en zorgden er zo mee voor dat het ontwikkelede concept op een wetenschappelijke manier kon opgevolgd en beoordeeld worden. Op 1 september wordt Multimove uitgerold over heel Vlaanderen, ondersteund door de positieve bevindingen uit het flankerend wetenschappelijk onderzoek. Door onder andere een uitgewerkte methodiek, de opleiding van de lesgevers via de Vlaamse Trainersschool, een praktische werkmap, didactische ondersteuning via de nieuwsbrieven en de website Multimove (nieuw venster) wordt de kwaliteit van dit project gewaarborgd. Elke sportclub, lokaal bestuur, naschools opvanginitiatief en private organisatie kan een Multimove-aanbieder worden indien aan de algemene voorwaarden is voldaan. Via een eigen webpagina gekoppeld aan de website kunnen aanbieders hun Multimovelessen promoten bij het grote publiek. Verder biedt de website heel wat ondersteuningsmiddelen die helpen bij het uitbouwen van een kwaliteitsvolle lessenreeks Multimove. Ouders die hun kinderen willen laten Multimoven vinden op de website via een handige kaart de aanbieders in hun buurt.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Didactiek