Mindful omgaan met plagen en pesten : herstel van verbondenheid - Persoons, Berti, ....-; Benoit, Veronique, ....- (Leuven / Den Haag : Acco, 2010)
Pesten is een onderschatte problematiek. Uit onderzoek blijkt immers dat één op de vier kinderen in het basisonderwijs er last van heeft. In het secundair is dat één op de zeven kinderen. Mindful omgaan met plagen en pesten tracht daarom een eigen antwoord op pestgedrag te formuleren. Vooraleer de auteurs een methode aanreiken om het pesten aan te pakken, geven ze een duidelijke schets van wat het verschil is tussen plagen en pesten. Volgens hen is plagen eerder een onschuldig spel tussen gelijken, en kan het best leuk zijn als men maar weet waar te stoppen. Bij pesten wil men de andere echter kwetsen, vernederen, afwijzen en zelfs uitsluiten.
Keywords: Pesten -- Leraren