EMDR : vernieuwende therapie tegen angst, stress en trauma - Shapiro, Francine, ....-; Forrest, Margot Silk, ....- (Antwerpen/Apeldoorn : Garant, 2007)
Rancine Shapiro is de ontdekker en ontwikkelaar van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). De eerste uitgave van dit boek verscheen een zevental jaar geleden en in die tijd zijn er bepaalde zaken met betrekking tot deze therapievorm veranderd, waardoor een herwerkte versie noodzakelijk bleek. De auteur richt zich tot therapeuten en patiënten. De bedoeling van de auteur is de lezer te laten begrijpen wie en welke aandoeningen geholpen kunnen worden door middel van EMDR. Ze beschrijft tevens hoe een volledige EMDR-behandeling verloopt en wat de grenzen en ruimere toepassingsmogelijkheden zijn van deze therapievorm. Shapiro wijst erop dat dit boek geen leerboek, maar een overzicht van de klinische toepassingen van EMDR. Ze legt [verberg tekst] uit dat EMDR een manier is van kijken naar problemen en verschillende waarheden samenbrengt en integreert. Oogbewegingen staan hierbij centraal. Shapiro brengt de werkzame elementen uit andere therapieën hier samen in één integrale benadering.
Keywords: Psychotherapie