Je verleden voorbij : je leven opnieuw in handen met de zelfhulptechnieken uit de EMDR-therapie - Shapiro, Francine, ....- (Antwerpen/Apeldoorn : Garant, 2014)
De schrijfster is de Amerikaanse grondlegster van de methode Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR): een tamelijk eenvoudige verwerkingstechniek om psychotrauma's te behandelen. Wegens het resultaat is dit een succesvol en veel toegepaste therapievorm. Dit is een gedegen studieboek om, volgens de ondertiteling, je leven opnieuw in handen te nemen met deze EMDR-therapie, maar dan wel onder leiding van een ervaren therapeut. Deze hulpvorm is niet alleen bedoeld voor hen die lijden aan een al dan niet gecompliceerd posttraumatische stress-stoornis, maar ook voor onverwerkte negatieve levenservaringen, die een stempel drukken op het denken, voelen en gedrag. In dit boek gaat het ook over minder duidelijke traumatische ervaringen. Er staan voorbeelden te over in en ook van de therapeutische behandeling daarvan. Vroege herinneringen die niet verwerkt zijn kunnen oorzaak zijn van emotionele pijn, slechte relaties en/of onaangepast gedrag. Een uitmuntend boek om te leren bewust te leven i.p.v. te overleven. Vooral voor professionals en eventueel zij (met een degelijke voorkennis) die in therapie zijn. Bevat een verklarende woordenlijst, info over erkende EMDR-opleidingen in binnen- en buitenland, uitvoerige bibliografie en referenties en een alfabetische index. © NBD Biblion
Keywords: Psychotherapie