Met oma en opa aan zee - Amant, Kathleen, ....- (Hasselt : Clavis, 2015)
"Anna gaat bij oma en opa in hun vakantiehuisje aan zee logeren. Op het strand is veel te zien en te beleven. Ze bakt zandtaartjes, zoekt schelpen en gaat samen met opa pootjebaden in zee. Groot, vrijwel vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de reeks over Anna*. De grootgedrukte tekst staat tegen een witte achtergrond in schreefloze letters op de linkerpagina. Hij vertelt in eenvoudige bewoordingen wat er op de in heldere kleuren geschilderde illustraties met duidelijke, zwartomlijnde figuren op de rechterbladzijde te zien is. De pagina's zijn van dik glanzend papier, geschikt voor kinderhandjes. De figuren zijn nogal stijf getekend met weinig uitdrukking op de gezichten (af en toe een open mond) en zijn overwegend en face afgebeeld. Verder zijn er veel strandvoorwerpen die peuters kunnen herkennen. Alleen schopje (i.p.v. schepje) zal misschien enige uitleg behoeven. Vanaf ca. 2 jaar." W. van Es-Kik © NBD Biblion
Doelgroep: Peuters
Keywords: Grootouders