Wat een geluk dat ik jou gevonden heb - Van Genechten, Guido, 1957- (Clavis : Hasselt, 2015)
"Herman de haas is een echte springer; hij kan gewoon niet stilzitten. Zijn neus leidt hem steeds naar de lekkerste hapjes, zoals heerlijke wortels. Jaar in jaar uit bestaat zijn leven uit springen, knabbelen en uitrusten. Totdat hij op een dag een heel speciaal luchtje ruikt. Nieuwsgierig volgt hij dit nieuwe geurtje en ontmoet zo het hazenmeisje Kobe. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk en zoeken ze samen de mooiste wortels en beste schuilplaatsen uit. Op het omslag van dit groot formaat prentenboek worden Herman en Kobe afgebeeld in een veld met paardenbloemen voor een grote volle maan. Het boek bevat lieflijke, paginagrote illustraties in gemengde techniek en uitbundige, frisse kleuren die de levendige Herman dynamisch weergeven. Guido van Genechten is bekend door onder meer 'De wiebelbillenboogie' en de prentenboeken over Rikki. Inhoudelijk is het een zeer klassiek verhaal, dat weinig verrassingen biedt. Het leent zich goed tot voorlezen in kleine kring en is geschikt voor kleuters vanaf ca. 4 jaar." Cindy Mergits © NBD Biblion
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Keywords: Verliefd zijn