Kas bij opa en oma - Oud, Pauline, 1963- (Clavis : Hasselt, 2015)
"Kas gaat een nachtje bij opa en oma logeren. Het wordt een echte logeerpartij: zelf zijn koffertje inpakken, afscheid nemen van mama, met opa mee de hond uitlaten, samen de moestuin in, oma helpen in de keuken, pannenkoeken eten én ... heerlijk slapen in het warme logeerbed. Dit grote prentenboek is bijna vierkant. De illustraties beslaan enkele of dubbele pagina's, ongeveer een kwart bestaat uit tekst, variërend van ca. drie tot twaalf regels; deze is gedrukt in een duidelijke letter met schreef. De illustraties zijn kleurrijk en sfeervol. Op de schutbladen voor en achter staan details uit de illustraties, die verwijzen naar de belangrijkste nieuwe woorden uit het verhaal, afgebeeld als pictogrammen en vergezeld door een aantal vragen. Hiermee kan de uitbreiding van de woordenschat nog eens extra worden geoefend. Een leuk, kijk- en voorleesboek voor de kleinsten, van de schrijfster/illustratrice die ook de peuterboeken over Fien en Milo maakte. Over Kas verschenen meerdere prentenboeken. Vanaf ca. 3 jaar" R. Brussel © NBD Biblion
Leeftijd: vanaf 2,5 jaar
Keywords: Grootouders; Logeren