Vos en haas en de seizoenen - Vanden Heede, Sylvia, 1961-; Tjong-Khing, Thé, 1933- (Tielt : Lannoo, 2013)
Grootformaat, gebonden prentenboek over Vos en Haas, over wie al diverse geslaagde uitgaven verschenen. In dit boek zijn vier eerder afzonderlijk in hardkartonnen edities verschenen prentenboeken gebundeld, nu ingedeeld in de vier seizoenen. In ‘Troep is leuk' is het voorjaar en zijn zowel Haas als Uil druk met de grote schoonmaak. In ‘Vos en Haas en de bui van Uil' zit Uil voor zijn boom te dichten, als een onweersbui losbarst. Met Vos en Haas schuilt hij in het hol. In ‘Vos en Haas en de ballon van Uil' is het herfst in het bos. De wind blaast een blauwe ballon naar de boom van Uil. En in ‘Wat een kou, Vos en Haas!' maken Vos en Haas een sneeuwpop. Daarna drinken ze bij Uil heerlijke thee in zijn warme hol. De aardige, met humor vertelde verhalen zijn uitstekend te volgen op de grote, gedetailleerde platen, bestaande uit dunne met aquarel ingekleurde pentekeningen. De platen hebben zo veel te bieden dat ze ook los van de tekst bekeken kunnen worden of als uitgangspunt kunnen dienen voor een gesprek. Het boek laat zich hierdoor goed gebruiken in de klas of in de kinderopvang. Beginnende lezers kunnen zich aan de tekst wagen. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Met tekeningen van Thé Tjong-Khing
Doelgroep: Kleuters
Keywords: Seizoenen-Weer