Met opa is het feest - Boonen, Stefan, 1966-; Meijer, Marja, 1966- (Clavis : Hasselt, 2014)
Cindy Mergits Oma is jarig, maar opa is dit helemaal vergeten. Gelukkig weten de kleinkinderen nog wel dat oma jarig is. Samen met de kinderen organiseert opa een heus verrassingsfeest voor oma. Ze knippen vrolijke slingers en maken een lekkere taart. Het huis wordt een bende, maar het feest wordt een succes! Dit is het vijfde prentenboek over opa en zijn kleinkinderen; de serie begon met 'Met opa op de fiets'* waarvan ook een televisiebewerking is gemaakt. Opa is een innemend personage dat meteen je hart verovert. Hij zorgt voor de nodige humor in het verhaal, door bijvoorbeeld op ongepaste momenten in slaap te vallen. Het verhaal is logisch opgebouwd en er worden duidelijke, korte zinnen gebruikt met veel dialogen. Dit zorgt ervoor dat het verhaal vlot voor te lezen valt. Marja Meijer maakt dik omlijnde illustraties die ze inkleurt met onder meer kleurpotlood en krijt. De tekst en de illustraties sluiten mooi op elkaar aan. Oblong formaat. Thema Kinderboekenweek 2014. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Met tekeningen van Marja Meijer
Doelgroep: Kleuters
Keywords: Grootouders. -- Jarig zijn