Welterusten... Kleine Beer - Waddell, Martin, 1941-; Firth, Barbara, ....- (Lemniscaat : Rotterdam, 2013)
"Als Kleine Beer in bed ligt, wil Grote Beer rustig zijn boek lezen. Maar Kleine Beer kan niet in slaap komen, hij is bang voor het donker. Een klein lantaarntje, dan een grotere en ten slotte de grootste die er te vinden is moeten hulp bieden, maar Kleine Beer kan nog steeds niet slapen; buiten is het nog donker! Grote Beer neemt hem in zijn armen, draagt hem naar buiten en samen kijken ze naar de maan en de sterren. Eindelijk slaapt Kleine Beer en kan Grote Beer zijn boek uitlezen. Grote, zacht getinte tekeningen vertellen het verhaal. Telkens als er een lantaarn wordt aangestoken komen er meer details tevoorschijn. Het boek dat Grote Beer leest, weerspiegelt in het klein wat op de grote illustratie te zien is; een leuk grapje van de illustratrice. Het thema is herkenbaar voor veel kinderen. Het is de verdienste van dit boek dat er geen griezeligheden aan te pas komen. Donker is gewoon donker en daartegen helpen licht en de vertrouwde aanwezigheid van een volwassene. Een heerlijk boek om vlak voor het slapen gaan uit voor te lezen; van tekst en tekeningen gaat rust uit. Vanaf ca. 3 jaar." Herman Kakebeeke © NBD Biblion
Met tekeningen van Barbara Firth
Doelgroep: Kleuters
Keywords: Slapen