Eefje Donkerblauw - De Kockere, Geert, 1962-; Baeten, Lieve (Godelieve Renata Louisa), 1954-2001 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2014)
Eefje houdt van donkerblauw. Dat toont ze ook in haar omgeving. Ze gaat van koning Goudgeel houden. Hun kinderen worden groen. Maar een van hen is blauw en zij trouwt met prins Avondrood. Hun kinderen worden paars en eentje rood. Dit gaat door tot er een regenboog van kinderen is. Het boek bevat in een ingeplakte enveloppe drie losse plastic kleurkaartjes*; hiermee kun je de plaatjes en de wereld om je heen verkleuren. Leuk verhaal en een originele manier om kleuters iets over kleuren en kleuren mengen te leren. Elke bladzijde heeft op de bovenste helft een vierkant plaatje, waarvan details speels buiten het kader vallen. De tekeningen zijn vrolijk en realistisch. De kleur en de inhoud van de tekening passen bij de betreffende tekst. Dit prentenboek haalde de Top 10 van 'Het mooiste kinderboek aller tijden' (2008) van de Vlaamse Stichting Lezen. Geslaagde uitgave, bestemd voor kleuters. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Met tekeningen van Lieve Baeten ; Bevat een mapje met kleurkaarten
Doelgroep: Kleuters
Keywords: Kleuren