Interculturele communicatie : van ontkenning tot wederzijdse integratie - Nunez, Carlos, ....-; Mahdi, Raya Nunez, ....-; Popma, Laura, ....- (Assen : Van Gorcum, 2015)
'De derde herziene druk van deze uitgave gaat in op cultuur en interculturele communicatie. Allereerst worden de begrippen cultuur en interculturele communicatie uitgelegd; achtereenvolgens komen aan de orde intercultureel communiceren met de zes basiswaarden van Hall, intercultureel werken met de zes basiswaarden van Kluckhohn, werken met de culturele dimensies van Hofstede, culturele synergie met Trompenaars' zeven dimensies en culturele verzoening en interculturele sensitiviteit als groeiproces. Het boek sluit af met wonen, studeren en werken in het buitenland en de bijbehorende cultuurschok en thuiskeerschok. De auteurs hebben een cultureel diverse achtergrond en zijn naast hun werkzaamheden in het hbo en op buitenlandse universiteiten, zelfstandig trainer en consultant. Het boek is met name bedoeld voor hbo-studenten om kennis te maken met andere culturen. Het is overzichtelijk en helder geschreven en een aanrader voor diegenen die werkzaam zijn in een interculturele omgeving.' M. van Berkel - © NBD Biblion
Keywords: Interculturele communicatie