Lewis en de lelie - Ollivier, Reina, ....-; Hérout, Sophie, ....- (Averbode : Averbode, 2015)
Lewis de kikker woont aan een waterpoel, vlak bij een grote boerderij. In de poel groeit een witte waterlelie. Lewis wenst haar elke avond goedenacht. Op een dag worden de koeien van de boerderij opgeschrikt door een luchtballon. In paniek breken ze uit en stormen ze door de waterpoel, waarbij ze de lelie vertrappelen. Lewis is ontroostbaar en hij kan niet meer slapen. Misschien kunnen zijn vrienden hem wel helpen?
Met illustraties van Sophie Hérout
Doelgroep: Kleuters
Keywords: Slapen