Hoe krijgen we IC aan de praat? : in vier stappen interne communicatie structureren om iedereen in de organisatie optimaal toe te rusten - Van Ravenstein, Ilse, ....-; Kok, Guus, ....-; Smide, Eric, ....- (Amsterdam : Adfo Groep, 2014)
We kregen 'm steeds vaker: de vraag hoe krijgen we de lijncommunicatie aan de praat? Hoe helpen we spelers hun communicatierol (beter) te pakken? En hoe richten we nu het beste een communicatiestructuur in? Dat klinkt simpel maar dat is het niet. Want een communicatiestructuur, wat is dat eigenlijk? En waar begin je precies? Dit boekje geeft houvast bij het ordenen van de interne communicatie. Waarmee mensen in de organisatie dagelijks relevante informatie kunnen delen, verwerken en uitwisselen. Die organisatie en haar unieke kenmerken en ambities vormen de basis. Actieve spelers (iedereen in de organisatie) staan centraal en zijn onderdeel van die structuur. Hen duidelijkheid geven over wat er van ze verwacht wordt in interne communicatie is essentieel. Alle inspanningen zijn erop gericht die spelers vervolgens toe te rusten in hun rol in interne communicatie. Dat is de kern van dit boekje. We nemen je stap voor stap mee bij het ontwerpen en inrichten van die communicatiestructuur en laten onderweg zien hoe het in verschillende organisaties al werkt.
Keywords: Interne communicatie