Stress : preventie, reductie en ontspanning : twaalf methoden - Van Kampen, Marijke, ....-; Vervaeke, Mirjam, ....- (Leuven : Acco, 2014)
STRESS PREVENTIE, REDUCTIE EN ONTSPANNING TWAALF METHODEN Deze nieuwe editie - volledig geactualiseerd en met toegevoegd digitaal materiaal - heeft niet als doel om de zoveelste theorie over stress op de lezer los te laten, maar wel om kennis te laten maken met twaalf lichaamsgeoriën- teerde methoden om stress te reduceren. Naast de definitie van elke techniek, de achtergronden en de indicaties worden de methoden en praktische richt- lijnen beschreven. Er wordt ook aandacht besteed aan de wetenschappelijke waarde van elke techniek. Daarnaast wordt bij elke methode verwezen naar mogelijke boeken, opleidingen en websites die nog dieper op de techniek ingaan, en wordt ondersteunend digitaal materiaal aangeboden. Dit boek is bedoeld voor iedereen die stress ervaart. Voor kinesitherapeuten, psychologen, psychomotorische thera- peuten, artsen, leraars of pedagogen vormt het een basis van waaruit dieper op de verschillende technieken kan worden ingegaan.
Keywords: Stress -- Preventie