Een eetstoornis overwinnen, kan dat? : de nieuwste antwoorden op vragen over kenmerken, achtergronden, behandeling en herstel - Noordenbos, Greta, 1951- (Utrecht : De Tijdstroom, 2014)
"Op een beknopte en eenvoudige wijze wordt antwoord gegeven op de meest gestelde vragen over de behandeling en het herstel van de drie meest voorkomende eetstoornissen: anorexia nervosa, boulimia nervosa en de eetbuistoornis. De inhoud is een mengvorm van wetenschappelijke informatie met levensechte voorbeelden, bedoeld voor patiënten, familieleden en hulpverleners. Het geheel biedt een prima overzicht over deze meestal bij vrouwelijke patiënten voorkomende stoornissen en krijgt volop steun van de landelijke lotgenotenvereniging. De auteur is een gepromoveerd klinisch psychologe die al geruime tijd met patiënten met eetstoornissen werkt en is een gerespecteerd deskundige op dat gebied." © NBD Biblion - Drs. L. Leclercq
Bespreking van de drie meest voorkomende eetstoornissen: anorexia nervosa, boulimia nervosa en de eetbuistoornis.
Keywords: Eetstoornissen