Basisboek biologie - Ridder, Anja, ....-; Van der Borght, Karin, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2014)
Een goede samenvatting van de biologie. De doelgroep is de eerstejaars hbo-student die behoefte heeft aan een overzicht naast zijn of haar meestal Engelstalige studieboeken. Het niveau van het voortgezette en begin hogere onderwijs wordt door de auteurs waargemaakt. Het is ook geschikt als naslagwerk om snel informatie over een onderwerp te vinden. Het volgt de gebruikelijke indeling voor een overzicht van de algemene biologie. Eerst worden de bouwstenen van het leven behandeld. Er wordt ingegaan op structuur en functie van belangrijke biomoleculen zoals DNA, eiwitten, koolhydraten en lipiden. Vandaar vertrekken de auteurs naar hogere organisatieniveaus. Via de bouw van cellen, stofwisseling, celdeling, erfelijkheid, het ontstaan van leven, evolutie, opbouw en fysiologie van planten, werking van organen en orgaansystemen van dier en mens eindigt het bij de ecologie en gedragsbiologie. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting, kennisvragen en vragen die de lezer aan het denken zetten. Het boek is voorzien van duidelijke illustraties in kleur. Kleine druk, met register. © NBD Biblion - Prof. dr. Chris G. de Koster
Onder redactie van Aafke Moons
Keywords: Biologie