Haal meer uit je toetsgegevens : van resultaten naar groepsplan - de Vos, Willem, ....-; van Schelven, Denise, ....-; Oprins, Bas, ....-; van Beijsterveldt, Liesbeth, ....- (Amsterdam : Boom, 2015)
Sinds 2007 legt het ministerie van OCW veel nadruk op het verbeteren van onderwijsresultaten en de Inspectie van het Onderwijs ziet bij haar werk toe op opbrengstgericht werken in scholen. Voor basisscholen is het daarom van belang dat schoolplannen zijn gebaseerd op meet- en toetsgegevens. Dit boek is een systematische handleiding voor leraren, intern begeleiders (IB'ers) en schoolleiders daarvoor. In een cyclische benadering van evalueren-plannen-uitvoeren-evalueren wordt het maken van schoolplannen eerst uitgewerkt op het niveau van de leerkracht en het team. Op een tweede niveau wordt beschreven hoe IB'ers een interne training kunnen inrichten en op het derde niveau wordt dit aangevuld met een theoretische achtergrond. Door de concrete voorbeelden – het materiaal is afkomstig van een Rotterdams onderwijsontwikkelproject – en de uitgebreide literatuuropgave is het direct bruikbaar voor schoolteams en informatief voor leraren en lerarenopleiders. Met register. © NBD Biblion- F.J. Seller
Keywords: Kwaliteitszorg -- Basisonderwijs