Handelingsgericht werken in passend onderwijs : achtergronden, aanpak en hulpmiddelen - van Meersbergen, Erik, ....-; de Vries, Peter, ....- (Utrecht : Perspectief, 2015)
Een uiterst theoretische verhandeling in zeven kloeke hoofdstukken, waarvan het zevende ruim dertig instrumenten aangeeft, gesplitst in drie delen. Deze 35 instrumenten zijn ook opgenomen op een bijgevoegde cd-rom waarop ook toelichtingen staan. Zowel het boek als de cd-rom bieden aan leerkrachten in het basisonderwijs ongetwijfeld goed bedoelde raadgevingen en tips 'om leerlingen straks een volwaardige bijdrage aan de economie en aan de samenleving te laten leveren'. Hoe kunnen we leerlingen 'met een handicap opvangen in het reguliere onderwijs?' Afwisselende blauwe kaders geven, vaak weinig helder verwoord, een nogal overbodig aandoende uitleg over wat verstandige leraren waarschijnlijk vanzelfsprekend achten en op grond van ervaring en opleiding al uitstekend iedere dag doen. © NBD Biblion - Dr. Theo Hoogbergen
Bevat een cd-rom
Keywords: Differentiatie -- Onderwijs