Rekendanslessen in het basisonderwijs : voor groep 1, 2, 3 en 4 - Jalhay-Weijs, Eunice, ....- (Drachten : Eduforce, 2014)
Een complete map met Rekendanslessen voor groep 1 t/m 4. Iedere Rekendansles bestaat uit een lesbeschrijving en een werkles. Met de Rekendanslessen verwerven kinderen inzicht in getallen en alles wat met dat proces samenhangt. Kennis wordt omgezet in een handeling of activiteit. Rekendansles wordt gegeven als aanvulling op de rekenmethode, in plaats van de drama- of gymles. De leerkracht kan een les kiezen die nodig is om bepaalde rekenstof te verdiepen of te herhalen. Omdat de lessen gebaseerd zijn op de rekendomeinen uit de leerlijn rekenen 1.0 is dat bij iedere methode mogelijk. De Rekendanslessen brengen leerlingen op een leuke en leerzame manier in beweging. Elke leerkracht kan de lessen op een eigen, unieke wijze uitvoeren. In de methode Rekendanslessen staat uitgebreid beschreven hoe de leerkracht de lessen eenvoudig kan uitvoeren. Iedere leerkracht is in staat om de Rekendanslessen te geven. In de map zitten de benodigde bijlagen en muziek CD's.
Doelgroep: Basisonderwijs
Keywords: Wiskunde -- Basisonderwijs