Mindfulnesstraining bij stress, burn-out en depressie : een 8-weken-stappenplan voor hulpverleners - Dewulf, David, ....- (Houten : LannooCampus, 2015)
Mindfulness wint steeds meer terrein. De waarde ervan voor onder andere de aanpak van stressgebonden klachten en preventie van terugval in depressie werd al in meerdere gerandomiseerde gecontroleerde studies aangetoond. De indicaties nemen nog toe. In dit boek beschrijft David Dewulf de volledige training van het wetenschappelijk onderzochte, acht weken durende MBCT-MBSR-programma. MBCT staat voor mindfulness based cognitive therapy en MBSR staat voor mindfulness based stress reduction. Stap voor stap wordt de opbouw en inhoud van de lessen besproken aan de hand van theorie, oefeningen, casuïstiek, meditaties en groepsinteracties. Dat maakt het een onmisbaar boek voor hulpverleners en mindfulnessdocenten die werken met cliënten die klachten hebben die veroorzaakt worden door stress en/of depressie.
Keywords: Burn-out.; Depressies; Mindfullness; Stress