Collega coach / docent coach : handboek voor de praktijk - Prinsen, Herberd, 1959-; Van Drenth, Sanne, ....- (Houten : LannooCampus, 2015)
Ls je collega's ziet worstelen en je wilt in de organisatie iets voor deze collega's betekenen, dan zou de rol van collega-coach je kunnen liggen. Collega-coaching is een snelgroeiende vorm van zorg in organisaties. Dit boek geeft een heldere uitleg van de methode collega-coaching en hoe deze in de praktijk toe te passen. Bij coaching van collega's begeleiden professioneel opgeleide coaches hun eigen collega's. Zij doen dit vanuit een open, oordeelvrije houding. Uit ervaringen met collega-coaching blijkt dat dit veel voordelen biedt voor de organisatie. Het geeft zowel de organisatie als werknemers de kans zich verder te ontwikkelen en te groeien. Het verhoogt het welbevinden en heeft een positieve invloed op de kwaliteit en productiviteit.
Keywords: Hoger onderwijs -- Coachen