Bekentenissen van een cultuurbarbaar - Gatz, Sven, 1967- (Leuven : Van Halewyck, 2015)
Sven Gatz neemt de lezer mee naar Vlaamse cultuurtempels en parochiezalen en gaat op bezoek bij kunstliefhebbers, podiumwerkers en straatartiesten die het buitenland ons benijdt. In acht thematische hoofdstukken geeft hij zijn inzichten prijs over de relatie tussen onze Vlaamse cultuur en de samenleving, het individu, het buitenland, geld, onze taal, de stad, de diversiteit en de digitale maatschappij, telkens becommentarieerd door een geheimzinnige Grijze Man die er het zijne van denkt.
Keywords: Politiek -- Cultuur; Vlaanderen -- Cultuur