De cultuurmanager : regels van de kunst voor leiderschap in de culturele en creatieve sector - Schramme, Annick, 1963- (Leuven : LannooCampus, 2015)
Hoe stuur je creativiteit en talent aan? Hoe ga je om met onzekerheid? Wat kunnen culturele en politieke leiders elkaar bijbrengen? In discussies rond succesvol leiderschap worden inspirerende voorbeelden uit de culturele wereld vaak overgeslagen. Ten onrechte, want in onze steeds complexer wordende economie kunnen praktijken uit de culturele en creatieve sector een enorme meerwaarde bieden. Goede cultuurmanagers laten hun organisatie zowel op het artistieke als het zakelijke vlak schitteren. Dit boek bevat inspirerende en praktische antwoorden van experts op moeilijke vragen. Zo vergt het aanwerven en begeleiden van creatieve mensen een bijzondere aanpak. En wat met de onzekere financiering van kunst? Hoe ga je als leider om met het debat rond de waarde van cultuur? Via succesverhalen en inzichten uit onder meer ballet, architectuur, kleine theatergezelschappen of de uitgeverswereld schetst De cultuurmanager een beeld van heden en toekomst. Daarbij biedt het onmisbare leiderschapsvaardigheden voor de verdere ontwikkeling van een bloeiende kunst- en cultuursector, maar toont het vooral hoe je die inzichten in de praktijk kunt inzetten.
Keywords: Cultuur